Vi ber om din hjelp til å ta et oppgjør med dagens asylpolitikk. Dagens asylpolitikk er streng, men langt fra rettferdig. Staten ser bort fra barns rettigheter, rettsikkerheten er ikke ivaretatt godt nok og kvalitet på asylmottakene må heves.
Det er på tide av fire viktige poenger kommer frem i norsk asyldebatt:
1. Hensynet til barn må vektlegges høyere og alle barns rettigheter må følges.
2. Kvaliteten på asylmottakene må bedres og asylsøkerne må få delta i samfunnet
3. Saksbehandlingstiden må ned og rettsikkerheten må styrkes
4. Følge FNs flyktningekommisjons standard for flyktninger
Retten til beskyttelse er etablert i internasjonalt lovverk –først og fremst gjennom FNs Flyktningkonvensjon, men også gjennom Torturkonvensjonen og Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. Norge er rettslig bundet av disse og andre internasjonale lover, som dermed stiller opp et slags minstekrav for norsk asylpolitikk. I strid med hva som ofte kommer til uttrykk i den offentlige debatt har også en stor andel av de som får opphold på humanitært grunnlag krav på beskyttelse i henhold til Flyktningkonvensjonen, spesifikt dens artikkel 33. Norsk praksis skiller seg ut i restriktiv retning ved en lavere innvilgelsesprosent både for flyktningstatus og for opphold på humanitært grunnlag. Det betyr at dagens regjering fører en streng, men langt fra rettferdig asylpolitikk. Det er på tide at vi tar et oppgjør med regjeringens asylpolitikk!
Bær også gjerne en grønn sløyfe på jakken din for å markere et ønske om at barns rettigheter vektlegges høyere i norsk asylpolitikk (se facebook: http://www.facebook.com/events/225509054227158/?ref=ts&fref=ts )